Mă machiez de la 14 ani. Având în vedere că am 24 de ani, pot spune că am 10 ani de experiență.(SAU NU)
Sunt convinsă că și tu CREZI că te machiezi foarte bine. Însă, crede-mă, machiajul profesional chiar face diferența.
Prima dată am remarcat asta atunci când am fost mireasă. Arătam muuult mai bine.
De fapt, machiajul profesional, nu își propune să te transforme în altă persoană.
Scopul machiajului profesional este să te facă să arăți frumoasă și tânără, iar totul să fie foarte natural.
O să îți arăt niște poze cu mine. Între aceste două forografii sunt doar câteva luni diferență.
Ambele sunt făcute în 2015. A doua este după ce am terminat cursul de make-up. Ambele fotografii sunt făcut cu aparat, deci nu există diferențe de imagine aparat-telefon.
În prima poză, credeam eu că am ieșit foarte bine la momentul ăla.
Acum, după ce am învățat să mă machiez, îmi dau seama cât de importante sunt culorile pe care le folosesti într-un machiaj.
În prima poză arăt de parcă am 35+ ani. Par mult mai îmbătrânită și am eyeliner, care este un machiaj destul de nepotrivit pentru pleoapele mele.
De asemenea, deși am folosit aceeași nuanță de ruj, poți să vezi diferențe în modul de aplicare. Fondul de ten nu este uniform în prima poză. În prima poză nu am aplicat anticearcăn și asta se vede.
Probabil si tu crezi (și nu e deloc greșit) că te machiezi foarte bine și acasă. Și eu credeam la fel.
Pentru mâine am pregătit un articol despre cele 3 greșeli pe care le făceam în machiajul zilnic.
Dacă și tu ai un blog sau o pagină și împărtășești tipsuri și impresii, lasă-mi link-ul într-un comentariu și o să te urmăresc cu interes!
Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să vezi mai multe, mă poți susține cu un LIKE sau SHARE!
Buna, Amalia! Fara a dori sa fiu considerata „haterita” din comentarii, am putea, la fel de bine, sa vorbim si de make-up artistii cu 10 diplome care, sa-mi fie cu iertare, nu se pricep deloc. Am trecut printr-o astfel de experienta absolut horror. Persoana respectiva mergea frecvent la workshop-uri, investea o gramada de bani in produse de calitate, insa rezultatul lasa foarte mult de dorit, desi intentiile erau cele mai bune. Un make-up artist este… „ARTIST”. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de talent. Cum nu poti invata sa devi pictor, asa nu poti invata sa machiezi, daca nu ai acel „ceva”, acea deschidere catre culoare, indemanarea, capacitatea de a „citi” o fata si, nu in ultimul rand, fara a fi autodidact. Nu poti aplica acel „sablon” de la curs pe orice clienta. Din pacate, cele mai multe fete care arunca banii pe cursuri si produse, tocmai asta fac. Au invatat sa faca „cut crease”, orice clienta va plec machiata la fel, fara a tine cont daca se potriveste trasaturilor ori ba. Nu exista un sablon. Cei mai mari make-up artisti au devenit cunoscuti tocmai datorita faptului ca au eliminat aceste „canoane”. Ii urmaresc pe Youtube si sunt absolut exceptionali, rezultatul este impecabil si, hei, nu respecta „pasii aia” pentru un machiaj de nota 10. :)) Parerea mea este ca nu poti invata sa machiezi, daca nu ai acest talent. Si, fara intentia de a contrazice, am fost machiata absolut minunat de fete care nu au facut niciun curs. Desigur, exceptii sunt in ambele tabere. Un curs nu te face make-up artist, insa poti deveni unul exceptional prin munca si dedicare in primul rand.
O zi excelenta!
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Bună Emilia, îți înțeleg perfect punctul de vedere. Și eu, înainte sa fiu make-up artist, am fost artist plastic. Sunt total de acord cu tine în acest sens. Însă, ca în orice alt domeniu, ca sa ajungi undeva trebuie sa investești în educația ta. Eu nu spun ca fetele care învață de pe youtube sa machieze, nu machiază bine. Din contra. Doar ca, dacă ai o pasiune în acest sens și vrei sa-ti faci o cariera din asta, atunci ai nevoie de pregătire corespunzătoare. Pentru ca în machiaj, nu este suficient sa știi cum se aplica produsele, trebuie sa ai in vedere și modalitățile de dezinfectare ale instrumentelor, trebuie sa știi anumite particularități tehnice ale produselor, trebuie sa fii pregătită pentru situația în care clienta ta e alergica și nu ti-a spus. Părerea mea rămâne asta: cursul de machiaj nu te face make-up artist, dar îți oferă cel mai bun început.
Din experiența personala: am urmat Universitatea București 3 ani, apoi am făcut un master si toate astea nu mi-au folosit la nimic. Cursul de machiaj, nu m-a ajutat doar să-mi găsesc un job ci am putut sa particip la o competiție internațională, am primit reduceri de profesionist la multe branduri de make-up, am colaborat cu reviste și site-uri. Dacă nu as fi avut curs de make-up, multe dintre aceste lucruri nu erau posibile, chiar dacă as fi machiat bine. Știi de ce? Pentru ca persoanele cu care am colaborat, voiau să colaboreze cu un profesionist, nu cu o fata care machiază de pe youtube.
ApreciazăApreciază
Frumoasa mea stii ca si eu ma gandeam sa fac un curs dar mai ales acum mi am dat seama ca n am nicio sansa , ma impart intre practica la farmacie , scoala , sedintele bowen pentru spate si plus ca trebuie sa mai am si timpul meu liber , poate dupa ce termin scoala .
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sabina, nu este niciodata prea tarziu. Poate cand o sa fii mai libera. Si eu am inceput scoala de pictura la 22 de ani pentru ca abia atunci am gasit timpul necesar. Nu-ti face griji, cand o sa fie momentul o sa stii cu siguranta! :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Asa e , niciodata nu e prea tarziu :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ma gandesc serios sa fac un curs de automachiaj! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu am facut cursul la Sinziana Iaru in Bucuresti si ea face si cursuri de automachiaj. Ti-o recomand
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Aha! Da, am gasit-o pe Facebook! Acum sa ma interesez de preturi si timp si alte detalii! Merci frumos!
Te machiezi tare fain…si inca nu m-am uitat cum lucrezi ca MUA, insa sigur o sa-mi placa! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sunt la început si acolo, sper sa iti placa machiajele mele
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Wow! Chiar ca se vede diferenta! Esti talentata, eu n-as putea sa ma machiez asa nici daca as merge la curs. 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc Amy. Esti foarte draguta. Sa stii ca am invatat multe lucruri la curs. Bine si produsele profesionale fac diferenta.
ApreciazăApreciază
Ce diferenta !esti frumoasa oricum insa in a doua poza parca radiezi 🙂
Si eu am pastrat pozele vechi.. ma amuz cateodata pe seama lor.. insa la mine e mai „grav”, diferente HUGE 😁
Pupici
Alexa from mymakeupgame.blogspot.ro
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc mult Alexa, aici diferenta e doar de cateva luni :))Cred ca daca gaseam o poza cu mine la 14 ani cand am inceput sa ma machiez era cu totul altfel 🙂
ApreciazăApreciază
Astept cuminte articolul de maine!
Te astept pe la mine:https://paunaoana.wordpress.com
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cand ma trezesc il postez ca sa ai inspiratie la cafea :* Te pup Oana si o sa te urmaresc cu mare drag!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Merci mult pentru incurajare! 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
esti foarte frumoasa!
mult succes cu blogul 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc mult! :* Te pup, o sa te contactez sa-mi dai niste ponturi de videoblogging 🙂
ApreciazăApreciază
Foarte interesat articolul, si as vrea sa te întreb ceva: eu port ochelari și tare as vrea sa știu sa îmi pun în valoare ochii chiar dacă în permanenta apar în poze cu ei la ochi.
Foarte util articolul și îl aștept cu mare interes pe cel cu greșelile. Pupici
http://www.alinapink.ro
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Buna Alina, iti poti pune in evidenta machiajul ochilor cu cateva trucuri specifice purtatoarelor de ochelari cum ar fi : Accentuarea pleoapei inferioare spre coltul extern. De asemenea in functie de culoarea ochilor, poti folosi pe pleoapa inferioara culori ca : mov/maro roscat pentru ochii verzi, nuante pamantii (de la miere, terracota pana la maro inchis ) pentru ochii caprui sau nuante de portocaliu, corail pentru ochii albastrii. Cam astea sunt ponturile care imi vin acum in minte! Sper sa te ajute :*
ApreciazăApreciază
Buna draga mea,esti foarte frumoasa si ma bucur mult ca ti-am descoperit blogul. Te astept si pe noul meu blog,pupici!
https://youisu.wordpress.com/
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc mult pentru aprecieri! O sa te urmăresc cu mare plăcere :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Tocmai ce ti-am descoperit blogul pe unul dintre grupurile in care sunt si eu membra. Esti foarte draguta, o sa te urmaresc de acum incolo.
Te astept si eu la mine pe blog: https://elenaciucu.wordpress.com/
Pupici! :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc mult draga mea :*
ApreciazăApreciază
Interesanta chestia asta , m am uitat si eu la niste poze de ale mele de cand aveam 14 15 16 ani si o doamne , nu stiu cum puteam iesii cu acele machiaje sau cum ma puteam mandrii cu asemenea catastrofe , foloseam numai nuante sidefate si desi urmaream o gramada de beauty-guru pe you tube machiajului meu ii lipsea cu desavarsire umbrirea pliului , plus ca incercam tot felul de combinatii de culori gen roz cu verde , alb cu albastru , oricum combinatiile mele nu erau deloc bune si eram absolut inebunita dupa machiajul tricolor ,nu stiu daca asa ceva exista sau daca i am pus eu numele dar foloseam o nuanta de alb in coltul intern , o culoare medie in mijlocul pleoapei si o culoare super inchisa in coltul extern de exemplu alb roz si verde , ce amintiri :))) , sunt sigura ca mereu cu cat inaintam in varsta ni se va parea ciudat machiajul purtat cand eram mai tinere , asta cred ca nu depinde neaparat de cultura noastra in ceea ce priveste machiajul , nu stiam ca ai 24 de ani esti foarte tanara si frumoasa , eu am 21 stiu ca nu arat toata lumea zice , pupici si astept cu mare nerabdare urmatoarea postare
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sabina, ma bucur ca acest articol a starnit atat de mult interes, nici eu nu m-as fi gandit ca tu ai 21 de ani:)) dar vezi tu, asta e chestia cu noi tipele minione, parem mai tinere decat suntem. Stai sa ne vezi la 30 de ani :)) ce o sa ne amuzam despre postarea asta. Oricum in materie de beauty, daca esti informata despre ce te face sa arati bine (culori, forme) vei arata mereu bine
ApreciazăApreciază
Asa e , ai dreptate , mereu am spus ca atunci cand voi avea o varsta inaintata voi arata mai tanara deci daca acum uneori il consider dezavantaj , pe parcurs va devenii un avantaj
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu urmaresc de cativa ani tot felul de tutoriale si tot nu reusesc sa realizez un machiaj asa cum ar trebuii, desi stiu care sunt pasii si ce produse ar trebuii folosite. Un curs cu siguranta face diferenta sau poate sunt eu prea stangace. Chiar imi este frica sa ma gandesc cum ma machiam la 14 ani.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, stiu ce spui, o sa caut sa vad daca am vreo poza cu mine din perioada aia, asta ar fi un articol interesant :)) sa stii ca pe internet si pe bloguri poti gasi foarte multe informatii (bune si mai putin bune) important e sa descoperi ce functioneaza bine pentru tine/tipul tau de ten/nuanta pielii. Eu de exemplu, nu am reusit inca sa invat cum e treaba cu subtonul pielii. Dar o sa dezleg si acest mister pana la urma :))
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pe masura ce exersezi,metodele de a te machia se schimba.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Asa este, si as mai adauga ca si tehnologia evolueaza foarte repede si poti arata mai imbatranita si din cauza aparatelor de fotografiat super-performante care iti vad toate micile imperfectiuni.
ApreciazăApreciază
Cred ca toate avem impresia ca stim cum sa combinam culorile si e suficient sa dam un strat de fond de ten pentru a arata fabulos. Din pacate… nu e chiar asa! Si eu ma gandeam sa ma machiez singura la nunta, dar clar nu voi face asta, pentru ca nu am cunostintele elementare pentru a realiza ceva foarte misto, memorabil.
http://paginidezisinoapte.ro
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Asa este Gabriela, eu descopar in fiecare zi ceva nou legat de makeup datorita bloggeritelor pe care le urmaresc. De curând am aflat ca sunt anumite culori (la haine) care ne accentuează imperfecțiunile de pe fata (riduri, puncte negre, mici cosuri) iar asta mi s-a parut incredibil. Ce-i drept, vedetele de la hollywood sigur au astfel de trucuri ca sa arate impecabil si la 50 de ani.
ApreciazăApreciază
Acelasi lucru il pot spune si eu, tot de la 14-15 ani ma machiez, dar dupa ce am terminat un curs s-a vazut schimbarea! Sunt curioasa sa va postarea de mainee 😁😁
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Daaa, adevarul este ca pe mine mama nu m-a invatat sa ma machiez pentru ca ea isi facea o linie clasica de eyeliner si cam atat. Nu mai spun ca pana la cursul de make-up nu aveam habar ca trebuie sa folosesti o pensula ca sa aplici fard :)) si cred ca sunt multe fete care se machiaza gresit, nu din vina lor, ci pentru ca nu au avut o indrumare potrivita in acest sens.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Asteptam si articolul de maine! 😀
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Buna Amalia, Abia astept sa postezi urmatorul articol cu cele 3 greseli de machiaj. M-ai facut f curioasa .
http://gabittzubeautyreview.blogspot.ro
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Buna, Amalia,
Interesant articol, m-ai pus pe ganduri. M-am abonat la postarile tale prin intermediul facebook, poate invat si eu cateva trucuri de la tine.
Te pup.
http://www.irinaverlan.ro
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Mulțumesc Irina pentru aprecieri, uite chiar maine o sa postez un articol despre cele 3 greseli majore pe care le faceam in rutina mea zilnica d make-up. Te pup si o sa arunc un ochi pe blogul tau ! Sa ai o zi minunata!
ApreciazăApreciat de 1 persoană