În școala de make-up, învățăm în general să machiem „ca la carte”, lucru care nu este deloc greșit, ba este chiar un punct de plecare minunat. E extrem de important să ai o bază solidă ca mai apoi să poți să improvizezi.

img_8958

În școala de make-up pe care eu am urmat-o, Sînziana Iaru, despre care ti-am mai povestit că a fost mentorul meu, ne spunea des : „Nu mai fiți zgârcite pe produsele mele!” Ce secrete păstrează bine Sînziana Iaru?

Am învățat foarte multe lucruri de la ea și parcă încă de atunci aveam tendința să lucrez „eficient”, fără să risipesc produse, chiar dacă nu erau ale mele. Așa am ajuns să folosesc multe pompițe de fond de ten la aplicarea cu beautyblenderul. Să pun o cantitate mare de pudră ca să mă asigur că totul este fixat. Să folosesc multe pensule la un machiaj,pentru ca asa credeam ca trebuie.
Așa că mi-am cumpărat multe pensule crezând că am nevoie. Mi-am luat inclusiv pensule mari de pudră deși eu fixez acum fața cu o pensulă mică sau chiar cu un burețel textil.

crown-brush-glamupdate-amalia-avram-makeup-artist-completebeauty3

Dintre lucrurile pe care nu le înveți în școala de make-up primul pe lista mea este STILUL PERSONAL. Trainerul nu poate să-ți spună cu ce e mai bine să aplici un produs. Tu trebuie să descoperi ce funcționează pentru tine. De exemplu am scris în articolul  10 moduri de aplicare a fondului de ten, despre o varietate de metode, toate la fel de bune/corecte .

Alt aspect pe care nu-l înveți în școala de make-up este Brandingul Personal. Este modalitatea de creare a unei imagini în fața viitorilor clienți. Despre ce lucruri nu trebuie să postăm pe pagina de facebook, dar și cum să transmitem un mesaj clar despre pasiunea noastră, am scris în acest articol-Brandingul Personal în Make-up.

IMG_7093

 De unde vin clienții și cum relaționăm cu ei.

La început de drum, nu vei avea 10 programări în fiecare sâmbătă. Nu vei avea nici măcar două. Iar asta nu trebuie să te descurajeze. În principiu, dacă termini școala de make-up în Noiembrie, s-ar putea să nu ai nici o programare până în Mai. Asta nu pentru ca nu ești un make-up artist bun, ci din cauză că nu este încă sezonul de nunți. 
Perseverența este unul dintre lucrurile care fac diferența atunci când vine vorba de make-up artiști. Trebuie să nu fii descurajată și să mai exersezi pe prietenele tale. Postează poze atractive pe facebook și clienții te vor căuta cu siguranta. ( în sezon! )

img_8936

 Relaționarea cu clienții este esențială. În special cu miresele. Ele merită toată atenția noastră. Pentru că machiajul de mireasă este mai complex și mai scump, dar și pentru că dacă ele sunt impresionate, poți să faci încă 5-6 alte programări pe lângă ea. Dacă tot e nuntă, domnișoarele de onoare, soacrele și invitații apropiați pot beneficia de același răsfăț.

Despre relația mea cu miresele poți să citești în articolul Proba machiajului si consultanta pentru mirese.

img_8969

 Alt lucru extrem de important pe care nu ți-l va spune nimeni în școala de machiaj este ce valoare are serviciul tău. Tu trebuie să descoperi și să stabilești în mod obiectiv cât ar trebui să coste machiajul tău. În stabilirea prețului trebuie să ai în vedere aspecte ca : prețul/calitatea școlii de make-up urmată, prețul produselor pe care le folosești, timpul pe care îl investești în dezvoltarea ta ca make-up artiști (citești cărți de make-up/ mergi la seminarii de perfecționare/ vezi tutoriale/ urmărești make-up artiști celebri/ etc)

Detaliat despre preț am scris în acest articol : Cât costă un machiaj profesional?3 criterii după care să-ți alegi make-up artistul iar sfatul meu este să îți respecți munca și să nu îți pui un preț mai mic pentru că nu vei avea mai multe cliente. Cunosc fete care machiază foarte ieftin și tot nu au cliente . 

img_8951

 Sper să cauți aceste răspunsuri în interiorul tău. Nimeni nu îți poate spune cum e mai bine pentru tine. Încearcă să te descoperi și să fii perseverentă dacă într-adevăr îți dorești să reușești în acest domeniu.

Daca iti place cum scriu mă poți urmări pe  FacebookInstagram sau Pinterest.

10 gânduri despre “Lucruri pe care nu le înveți în nici o școală de make-up

  1. Te cam urmaresc… =D Ai putea face un articol despre cate fonduri de ten avem nevoie in trusa si mai ales de cate nuante. Incepe un nou sezon si trusa trebuie innoita si vreau sa primesc sfaturi from the best! Felicitari pentru tot ce faci! Pe bune! Te pup!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s