Am participat pe 5 noiembrie la Concursul Internațional de machiaj-„The New Talent” de la Make-up Fest, unde am câștigat locul 3 și vreau să-ți povestesc despre cum am ajuns la acest rezultat.

În prima fază m-am înscris și am făcut pentru semifinala concursului un machiaj la alegere. Mi-am ales machiajul cu influențe geometrice inspirat din pictorul meu preferat Gustav Klimt. Am făcut toata documentația necesară și am pus la punct un concept. În realizarea acestui proiect m-au ajutat : Nicoleta Isa (hairstyle), Marius Avram (photo) și Gabriela Rotaru (model).

img_9019img_9050img_9064

2ezidr7

Când am aflat că sunt una dintre cei 24 de finaliști am început să fac documentarea pentru tematica dată : „Personaje feminine din mitologia greacă și romană”. În realizarea machiajului final am parcurs următorii pași:amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-6

-Am citit „Legendele Olimpului” și am văzut toate filmele posibile cu greci, romani, zeițe, gladiatori și războinici ca să-mi fac o idee despre costume/ accesorii/ machiaj sau păr.

-Am schițat detaliile ce urmau să fie aplicate modelului.

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-9amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-9

-Am studiat campaniile publicitare ale caselor de modă, unde celebrity make-up artists au transpus această idee.

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-18
Mi-am ales personajul Pandora, prima femeie muritoare , cea”dăruită cu toate darurile” de la zei, care poartă o cutie cu toate relele din lume (vanitatea, lăcomia, minciuna, durerea și chiar moartea).

Elemente conceptuale:

Gold Skin, Rochie albă diafana (pe care am comandat-o de pe www.dresslink.com), cosițe blonde naturale, accesorii aurii, ochi accentuati, trăsăturile feței ascuțite, sculpting golden-metalic.

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-7

Apoi a urmat un maraton de facecharturi și am făcut pentru prima dată elemente decorative din lut. Pentru că acestea au fost mult prea grele, am găsit un material mai „modelabil”. Sînziana Iaru-profa mea de la make-up, a avut ideea genială de a-mi recomanda un tip de plastilină.


În cadrul concursului am abordat tematica în stilul meu „simply gorgeous” pentru că așa arată femeia mitologică în viziunea mea. Frumoasă și pură. amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-marius-avram-photographer

Deși eu îmi imaginam că voi fi înconjurată de Afrodite și că în toată sala se va simți un aer boem, în realitate, concurenții au rămas setați pe competitia de anul trecut – The dark side.

Jumătate dintre cei prezenți au făcut personajul Medusa, o alegere nu foarte inspirată după părerea mea.
img_0173
Am câștigat locul 3 și consider că l-am meritat pe deplin. Ca la orice competiție am primit atât felicitări cât și critici. Chiar au fost persoane care mi-au spus că nu a fost corect și nu meritam acest premiu. Eu nu m-am supărat, pentru că fiecare are dreptul la o părere.

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdateRochia modelului o gasesti aici : DRESS

Pentru că am petrecut două zile la târg, am avut ocazia să le întreb atât pe Iuliana Sandu, cât și pe Antonia Rondelli (doi dintre cei trei membri ai juriului), care a fost părerea lor sinceră și de ce au ales machiajul meu.

Antonia m-a încurajat foarte tare și mi-a spus că imaginea de ansamblu a fost armonioasă și corect executată, motiv pentru care m-a propus pentru podium.

Iuliana Sandu, mi-a spus că deși machiajul nu a fost extrem de complex , am reușit să abordez corect și original tema. Ea a mai ținut să-mi spună că în sală au fost într-adevăr și lucrări mai creative decât a mea, dar care au fost prost executate. Lucrate murdar, neijgrijit, neblenduit, cu linii tremurate, etc.

14976859_1426928790668001_8417110266377718403_oimg_0302

Impresia mea generală: A fost o experiență extraordinară și dacă ești pasionată de make-up te sfătuiesc să participi și tu anul viitor.

Acest concurs „The New Talent” se adresează din titlu, make-up artististilor la început de drum, însă eu am văzut printre finaliști, cel puțin doi traineri, lucru care nu mi s-a părut chiar fairplay.

Sigur, eu nu consider că am fost dezavantajată de acest aspect, ba chiar m-am bucurat că am catigat locul 3 și cred că premiile au fost acordate corect. Iar profa mea de la make-up s-a bucurat! Love you Sinziana!img_0137

Lucrările câștigatoare au fost:

Artemis – locul I

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-16

Medusa – Locul 2

emil-stancu-foto-amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate

Pandora – Locul 3

14991002_1426952777332269_2083587546187974122_o.jpg

img_0201

O parte din celelalte lucrări:

emil-stancu-foto-3-amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdateemil-stancu-foto-1-amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdateemil-stancu-foto-2-amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdateamalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-13

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-14

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-12

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-10

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-11amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate-emil-stancu-foto

Fotografiile au fost facute de : Marius Avram, Emil Stancu si Valentin Razvan.

Vreau sa stiu parerea ta. Tu cum ai fi abordat aceasta tema?  Te astept cu mai multe poze pe facebook : Amalia Avram Make-up Artist

11 gânduri despre “Finala concursului international – The New Talent – Cum am iesit in top 3 –

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s