Fără îndoială că toate femeile își doresc să fie/arate mai tinere. Sigur, la 25 de ani, probabil că nu asta este prioritar, însă, după 35 de ani, toate femeile vor să arate că au oprit timpul.

Îmi place să cred că vârsta e doar un număr și încerc să-mi machiez toate clientele, în așa fel încât ele să arate minunat, indiferent de vârstă.

IMG_2196.jpg

 Azi o să-ți arăt detaliat cum abordez eu machiajul de întinerire.

1.Machiajul ochilor trebuie să fie adaptat pleoapelor clientei.

Aleg în machiajul de întinerire, de cele mai multe ori, un soft smokey eyes. Pentru că multe femei cu tenul matur au pleoapa căzută, evit pe cât posibil machiajul eyeliner.

IMG_2193.jpg

2.Alege un anticearcăn fluid.

Anticearcanul compact cu acoperire mare încarcă destul de mult zona de sub ochi și accentuează ridurile. Dacă nu folosești produse de calitate există riscul să se strângă produs între riduri.

3.Folosește un fond de ten cu efect de lifting.

În general fondurile de ten pentru tenul matur, au acest efect de lifting și sunt îmbogățite cu glicerină, tocmai pentru a oferi un aspect „glowing” al feței.  Găsești un astfel de fond de ten la Make-up for Ever, dar și cele de la Bobby Brown sunt foarte bune pe tenurile mature.

4.Folosește puțină pudră și alege una pulbere extra fină

Pe tenurile mature, nu vrei să exagerezi cu pudra de fixare. Alege o pudră pulbere extra-fină în locul pudrei compacte, care este mult prea prăfoasă și aplică un strat subțire doar pe zona T și eventual pe bărbie.

IMG_2192

5. Stai departe de culorile închise.

În machiajul tenului matur, nuanțele închise (cum ar fi negrul) aspresc trăsăturile. Optează pentru maro închis, bej, piersică, olive, nude, kaki.

6. Folosește întotdeauna blush.

Blush-ul, oferă acea prospețime atunci când vorbim de tenurile mature. Dă senzația de vitalitate și de ten sănătos. De multe ori eu aplic doar blush roz-piersică fără să fac sculpting.

7. Evită iluminatoarele irizate.

Dacă observi riduri pronunțate de expresie pe zona ochilor trebuie sa stii ca iluminatoarele, fie ele cremoase sau pudră, dacă sunt irizate evidențiază aceste riduri.

8. Buzele arată minunat într-o culoare naturală

Dar asta nu este o regulă. Sunt femei care iubesc rujul roșu și atunci, putem să-l aplicăm cu încredere. Extra tip: Dacă există riduri în jurul gurii și aplicăm doar ruj, există posibilitatea ca rujul să migreze în liniile fine din jurul buzelor. Folosim întotdeauna un creion de buze pentru conturarea acestora.

De evitat : gloss-urile și rujurile lichide mate.  Poate te interesează și acest articol pe aceeași temă: Machiajul tenului matur

Astea sunt lucrurile pe care eu le fac diferit în machiajul de întinerire față de machiajul profesional obișnuit. Tu ai ceva „trucuri” pe care le folosești în machiajul tenului matur? Te aștept cu drag și pe Facebook: Amalia Avram Make-up Artist 

31 de gânduri despre “Machiajul de întinerire – Do’s and Don’ts

  1. Sfaturi utile si interesante venite de la cineva care se pricepe. Multumesc, voi tine cont. Uneori mi se intampla sa nu imi placa ceva in machiaj fara sa imi dau seama ce anume. Pe semne ca undeva acolo se activeaza simtul esteticului fara sa stie sa se exprime.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s