Lucruri pe care un make-up artist profesionist nu le va face niciodată:
Când alegem un serviciu de machiaj, care se promovează a fi profesionist, trebuie să fim atente la anumite detalii. Machiajul, la fel că mersul la dentist, trebuie să se desfăşoare în condiţii de igienă ireproşabilă.
Primul lucru după care trebuie să ne uităm este igiena personală a make-up artistului. Spălarea şi dezinfectarea mâinilor este un indiciu esenţial, care ne spune dacă make-up artistul oferă un serviciu profesional sau nu.
Un make-up artist profesionist, nu te va machia niciodată cu pensulele murdare sau bureţeii pătaţi.
Eu mai folosesc şi paletele sterile GLAMCOR despre care am scris aici -> Review GLAMCOR Handpalette pentru că nu mi se pare deloc igienic să amesteci fondul de ten direct pe mână.
Dacă plăteşti pentru un machiaj profesional, nu accepta să ţi se lipească scoci pe faţă. Nici un make-up artist care se respectă nu va face astfel de greşeli.
Un make-up artist profesionist nu îţi va machia niciodată ochii înainte de machiajul feţei. De ce? Pentru că nu îi cade fardul. Pentru că are produse de calitate şi e sigur pe el. Aceste „trucuri” de începători, se practică pe youtube, dar nu le-am văzut la make-up artişti / traineri internaţionali.
Un make-up artist profesionist nu îţi va aplica niciodată un ruj lichid direct din tub. De ce ? Pentru că nu este igienic.
Dacă plăteşti pentru un make-up profesional, fii atentă la aceste detalii. Pentru că meriţi tot ce e mai bun şi nu trebuie să-ţi fie ruşine să-i spui dacă ceva nu este în regulă.
Mie îmi place să stabilesc şedinţe de consultanţă în care să-mi cunosc clientele, despre care poţi să citeşti aici : Proba machiajului și consultanța pentru mirese , iar legat de preţ, trebuie să ştii pentru ce plăteşti atunci când alegi un machiaj profesional : Cât costă un machiaj profesional?
Totuşi, dacă încă nu ţi-ai găsit un make-up artist profesionist pentru evenimentul tău, eu te aştept cu drag la o şedinţă gratuită de consultanţă. Ai toate datele mele la Contact
Si gura data când apelat la ajutorul unui specialist in make up a fost la nunta mea. Eram atat de agitata, stresată si cu lume in jur, ca nu mi-am dat seama de absolut nimic
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ideea cu pudra si pe mine ma cam deranjeaza. Ca sa nu-i cada diverse farduri. Nu mi se pare normal sa-mi incarce fata mai mult decat e cazul. Foarte bine punctat cu rujul aplicat direct pe buze.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
M-am machiat o singura data la un makeup-artist si respectase toate aceste reguli, deci e bine.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Din pacate nu am mers pana acum la un make-up artist, dar la nunta cand m-am aranjat mi-a placut cum a lucrat doamna. Sunt foarte utile aceste sfaturi, multumim.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Merci de sfaturi, nu ma pricep foarte bine sa fac diferenta aceasta intre make- up artisti, asa ca o sa-mi fie de folos.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cred ca sunt multe de discutat pe subiectul asta. Chiar ai atins un punct sensibil si important, mai ales ca la noi ies make-up artisti cu diploma pe banda rulanta. Si, din pacate, multi nu pun pret pe profesionalism.
Cate bordeiuri, atatea obiceiuri. Cred ca e irelevanta ordinea aplicarii fondului de ten (inainte sau dupa machiajul ochilor si al sprancenelor), atata timp cat este aplicat CORECT.
Nu stiu ce canale urmatesti pe youtube, dar aici gasesti si make-up artisti de profesie (pe langa amatori si wannabes), de la care ai multe chestii de invatat. Evident ca la scoli se spune ca youtube-ul nu e bun, pentru ca altfel ar incepe lumea s-ar duce pe youtube si ei (scolile) ar pierde din clienti. 80% ca informatie din ce am vazut eu pe youtube, am regasit la cursurile basic acreditate.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si eu urmaresc tutoriale pe youtube si sunt convinsa ca inveti de acolo mai mult decat la ub curs de make-up artist de o săptămână intensiv si cum le mai promoveaza. Eu am curs de makeup de 180 de ore si dupa ce am terminat tot am mai mers pe la alte cursuri de perfecționare pentru ca nu eram 100% sigura pe mine. Cu toate astea, nu cred ca poti sa fii make-up artist doar urmarind tutoriale pe youtube.
ApreciazăApreciază
Da, tutorialele ajuta, dar cu siguranta nu suplinesc un curs bun de baza si mai ales viziunea (si increderea) pe care o capeti dupa cursurile perfectionare.
Oricum, cel mai bun mod de a-ti da seama daca make-up artistul este profesionistul de care ai nevoie, este sa il cunosti inainte sa iti faci programarea. Putin research nu strica niciodata si poate salva timp si bani. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ai mare dreptate. O alta problema cu tutorialele e si faptul ca nu sunt adaptate pentru nevoile clientelor reale.
ApreciazăApreciază
E foarte inselatoare treaba asta. De exemplu eu am ales o tipa sa ma machieze de pe facebook, avea o pagina super, machiaje facute de ea vezi doamne. Cand am ajuns acolo mi-am dat seama cat de mult am gresit eu ca am ales-o pe ea. Muulte greseli de igiena, machiajul nu era simetric, etc Sa mai zic ca e super faimoasa? Sunt super dezamagita.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Eu in general stabilesc ședințe de consultanță in special cu miresele unde le răspund la toate întrebările si decidem impreuna asupra machiajului ca acesta sa corespundă stilului ei si sa i se potriveasca.
ApreciazăApreciază
Am apelat la un make-up artist cand am facut nunta, acum multi ani! A venit la mine acasa cu trusa si ne-a machiat pe mine, pe nasa si pe sora mea. Atunci nu m-am uitat la toate detaliile pe care le-ai mentionat tu in articol, dar data viitoare o voi face.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pe langa talent un make-up artist are nevoie de studiu continuu. Eu activez in acest domeniu de peste 10 ani. Anual merg la cateva seminarii sutinute de make-up artisti de top din Romania si strainatate. Cine nu invata constant lucruri noi se plafoneaza.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Asa este Ana Maria, ai mare dreptate. Si eu merg la seminarii si Masterclass-uri, însă in perioada in care am lucrat într-un salon, aveam colege la cosmetica sau la par care ramasesera la nivelul cursului de baza si atat.
ApreciazăApreciază
nu am apelat la un make-up artist decat la nunta, si atunci am fost super incantata de tipa care m-a machiat, stia ce face si machiajul meu a rezistat lejer si a doua zi. vad ca tot apar fete care vor sa faca o cariera din asta, dar zic ca nu le-ar strica o practica mai indelungata
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Un articol foarte util! Inca nu am apelat la un makeup artist dar imi place ideea asa ca o sa fiu atenta la aceste detalii.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu sunt de acord ca un make-up artist nu machiaza mai intai ochii „pentru ca nu ii pica fardul” este o tehnica, stiu mari make-up artisti care incep cu ochii si nu aud comentarii la adresa lor. Astea sunt aberatii, am vazut deasemenea make-up artisti care incep cu sprancenele, cu buzele, este si cum te obijnuiesti.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Fiecare are dreptul la o parere. Eu nu am invatat asa si nici nu am vazut asa ceva la seminariile la care am mers, cu atat mai mult la traineri internationali sau renumiti. Nu ma intelege gresit, poti sa te machiezi asa acasa, pe tine, dar cand oferi un serviciu profesional, nu poti sa faci asa. In plus, machiajul complet al fetei are un rost, personal aplic anticearcan atat sub ochi, cat si pe pleoapa mobila, cand pun fondul de ten, trec usor si prin sprancene, tocmai pentru a nu exista diferente de culoare si a avea o baza pentru restul machiajului, lucru care nu e posibil atunci cand machiem prima data ochii sau sprancenele.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Iti dau dreptate, Cristina. Tehnica asta de a machia mai intai ochii este tehnica americana, asadar noi cele care urmarim make-up artisti de peste ocean am putut vedea la ei acest stil de lucru. Nu inseamna ca le cade fardul. sau ca nu sunt profesionisti. Intr-adevar, cum a subliniat si Amalia Avram, pe care o urmaresc cu drag si o respect, este mai simplu sa lucram in zona ochilor cand deja avem o baza si fata arata impecabil. Eu folosesc atat tehnica europeana, cat si cea americana. Nu cred ca exista o regula cu ce sa incepi. Machiajul e mai mult arta decat stiinta. Parerea mea 🙂 Amalia, iti doresc succes in tot ce faci si multa inspiratie! ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Foarte bine punctate toate aspectele. Eu cand mai vad ruj aplicat direct din tub, sau luciu de buze aplicat cu periuta cu care vine, ma apuca pandaliile.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc mult, crede-ma ca si eu la fel. Nu suport sa vad ca pun direct rujul de la o clienta la alta.
ApreciazăApreciază