Zilele trecute, scriam articolul Cum recunoşti un make-up artist neprofesionist  în care spuneam că nu sunt de acord cu benzile de scoci aplicate pe colțul extern. Că nu pun pudră sub ochi și cred că este greșit să machiezi prima dată ochii.
Spun lucrurile astea pentru că în școala de machiaj pe care am urmat-o am învățat să aplic corect fardurile. Fără să-mi cadă. Fără să fac pete.

img_7131

Așa că astăzi o să-ți spun care sunt motivele pentru care „ne cade” fardul și ce putem face să ne îmbunătățim tehnica.

1.Nu folosești farduri de calitate.

Unul dintre cele mai întâlnite motive pentru care fardurile nu stau pe pleoapă este consistența. Poți să cumperi farduri care au o cantitate mare de pigment (cele mai calitative) sau farduri care au o cantitate mică de pigment și mai mult alcool (cele prăfoase)

Fardurile mele preferate sunt cele vegane de la Sorme Treatment Cosmetics  despre care am scris aici -> Tutorial de machiaj cu farduri vegane
amalia-avram-makeup-artist-tutorial-de-machiaj-cu-farduri-vegane-6

2. Nu folosești pensula potrivită.

Nu de puține ori am văzut farduri aplicate cu pensule sintetice. Indiscutabil : pensulele din păr natural sunt mult mai bune atât pentru aplicare cât și pentru blending. Însă, există și pensule sintetice pe care le putem folosi cu succes. Poți să citești mai multe despre alegerea pensulelor și în articolul de aici : Cum alegem pensulele de machiaj sau Pensule preferate pentru ochi

crown-brush-glamupdate-amalia-avram-makeup-artist-completebeauty3

Ideea e că o pensulă sintetică de anticearcăn, deși arată ca o pensulă plată de fard, nu va ține fardul. Majoritatea seturilor ieftine (mă refer între 100-200 de lei) au multe pensule pe care nu le poți folosi pentru aplicarea fardului. Mai bine îți iei mai puține pensule și de calitate, decât să îți iei un set pe care nu îl poți folosi.

3. Iei prea mult produs și nu aplici cu atenție.

Fardul se ia pe o singură parte a pensulei, iar aceasta se scutură ușor în aer înainte de a o pune pe fața clientei. Lucrând din aproape în aproape cu puțin produs, e mai greu să faci pete sau să-ți cadă fardurile.

glamupdate-amalia-avram-makeup-artist-farduri-vegane-tutorial-de-machiaj-sorme-mylash-1

Acum că știi cum se aplică fardurile, poate te interesează și : Evită tenul încărcat făcând câteva schimbări-Mic ghid de flawless skin sau Cele mai comune obiceiuri gresite in machiaj.

Din Martie 2017 te astept la machiaj, intre timp putem sa ne vedem si pe facebook: Amalia Avram Make-up Artist

 

20 de gânduri despre “Uite de ce îți cade fardul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s