Te gândești probabil că stilizarea sprâncenelor nu e mare filozofie. Cât de greu poate fi să smulgi niște fire cu o pensetă?

Ei bine, problema nu este că nu ne descurcăm să ne pensăm acasă, ci faptul ca nu știm unde să ne oprim. Cel mai des văd această situație:

sprancene

Când vrei să obții o formă perfectă și ceea ce obții este, de fapt, o sprânceană foarte arcuită, groasă la început și subțire spre coadă.

Pensetele și forfecuța pe care eu le folosesc sunt din oțel chirugical – metalul cel mai bine tolerat de organismul uman, prin urmare, nu există riscul ca pielea să se irite în timpul pensatului. Le dezinfectez într-un vas cu soluție antiseptică pe bază de formaldehidă și fenoli. salon-perfect-lash-brow-tool-kit

Dacă în machiaj știm deja că nu există reguli, când vorbim despre stilizarea și conturarea sprâncenelor sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont.

Multe femei își iau reperele de pe net sau din cărți mai vechi de cosmetică, unde se promovează această idee foarte greșită. Sprânceana nu începe în dreptul nării. Pentru că nu toate avem un nas mic și îngust.  Unei femei normale, această măsurătoare, ar face doar să-i mărească distanța între sprâncene și să creeze senzația unui nas foarte lat.

figura 1.JPG

Cu cât distanța dintre sprâncene este mai mică, cu atat obținem un nas mai îngustat.

figura 2.JPG

Nu există o formă ideală. Individualitatea este aspectul cel mai important în stilizarea sprâncenelor.

Chiar dacă avem acces la atâtea informații de calitate, tot există multe femei care se încăpățânează să-și strice sprâncenele acasă, apoi le conturează greșit și în final, când își dau seama că parcă nu asta e forma de youtube pe care și-o doreau, apelează la un specialist să le corecteze.

 Indiferent de tendințe, forma ideală a sprâncenelor este cea natural-îngrijită.  

Conturarea sprâncenelor.

În studioul meu, după pensatul profesional, clientele primesc toate informațiile despre cum să-și contureze sprâncenele acasă. Metodele pe care eu le recomand sunt:

1.Fardul de sprâncene – Fardurile pentru sprâncene sunt ușor de folosit chiar și de începătoare sau de cele mai puțin îndemânatice. Fardurile de sprâncene nu sunt nici foarte scumpe, însă sunt diferite de fardurile obișnuite pentru că au altă consistență și tonuri mai reci.perfect-brow-powder-stencil-combo-1-beforeperfect-brow-powder-stencil-combo-2-after2.Gelul pentru sprâncene – Este ideal pentru fixarea sprâncenelor bogate și uniformizarea lor. E perfect pentru a evidenția și a aranja sprâncenele naturale cu fire lungi. Sigilează pentru întreaga zi. Poate fi transparent sau colorat.

salon-perfect-browscara-plus-1-beforesalon-perfect-browscara-plus-2-after3.Pomada pentru sprâncene -Este un produs similar gelului, doar că vine în nuanțe mai pigmentate și este de obicei waterproof. Se aplică folosind o pensulă sintetică precisă.salon-perfect-perfect-brow-pomade-1-before

salon-perfect-perfect-brow-pomade-2-after4. Creionul pentru sprâncene -Este de evitat pentru că ne putem „desena” niște sprâncene prea grafice.img_14945.Sprâncenele nu sunt cu adevărat definite fără un iluminator în arcadă. Fie că alegi un creion iluminator, un anticearcăn sau fard irizat, e bine să nu sari peste acest pas.

salon-perfect-highlighting-duo

Deloc de neglijat este si vopsirea sprancenelor, despre care am detaliat in acest video. Vopseaua de sprancene, este o varianta ideala atunci cand vrem sprancene definite pentru doua saptamani.

Dacă ții la sprâncenele tale, te aștept la o ședință de stilizare a sprâncenelor la studioul meu din PITESTI. Hai și pe facebook: Amalia Avram Make-up Artist

 

7 gânduri despre “De ce sa nu te pensezi acasa

  1. Foarte bine punctat in articol. Si eu am o poveste in spatele sprancenelor. Am facut si eu greseala de a ma pensa singura(sa imi dau forma, nu de intretinere) si tot luam din ele cate un fir de au ajuns foarte subtiri si cam distantate. Pe la 20 de ani, cand am realizat ca nu arata prea natural, le-am lasat sa creasca „wild” incat de teama sa nu mi le subtiez din nou, aratau f diferite ca si forma, una comparativ cu cealalta. :))) Am trecut si prin faza creionului pentru asa-zisa corectie, insa rezultatul nu era deloc unul natural si fin, oricat de mult incercam sa pun doar putin. Acum un an cand am ajuns la make-up artistul care urma sa imi realizeze machiajul la nunta, mi-a spus ca sprancenele mele au forme diferite si sa vin sa mi le corecteze. Si acum ii multumesc in gand pentru ca au ajuns si ele pe linia normala, le-am lasat sa se ingroase si in prezent arata mult mai bine. Si le umplu cu fard, atat cat trebuie, fara sa depasesc conturul. Am descoperit un kit pt sprancene f bun, de la Kiko Milano, de la care folosesc fardul si iluminatorul! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s