Stilizarea sprâncenelor, chiar dacă alegem să o facem acasă, începe întodeauna cu pensatul. Pentru un pensat de calitate trebuie fie să apelăm la un specialist, fie să investim în instrumente profesionale. O pensetă oblică, una ascuțită și o forfecuță bună sunt cele trei accesorii care fac diferența.IMG_0912

Salon Perfect Lash & Brow Tool Kit, are o forfecuță pentru sprâncene foarte precisă, o pensetă cu vârful lat pentru îndepărtarea firelor nedorite, o pensetă cu vârful ascuțit pentru firele prea scurte sau crescute sub piele și o periuță pentru sprâncene. Pensetele și forfecuța sunt din oțel inoxidabil și pot fi dezinfectate atât în sterilizator (în cazul saloanelor) sau într-un vas cu soluție antiseptică pe bază de formaldehidă și fenoli.

Salon Perfect Lash & Brow Tool Kit

Dacă în machiaj știm deja că nu există reguli, când vorbim despre stilizarea și conturarea sprâncenelor sunt câteva aspecte de care trebuie să ținem cont.
Cea mai greșită idee pe care o au multe femei legată de forma ideală a sprâncenelor este figura 1.

figura 1

Dacă pensăm sprânceana în așa fel încât să înceapă în dreptul nării vom avea distanța dintre sprâncene foarte mare. Asta va lăți optic nasul. (figura 1)

Cu cât distanța dintre sprâncene este mai mică, cu atat obținem un nas mai îngustat.
Repere corecte de care ar trebui să ții cont:
1.Sprânceana începe în dreptul lacrimalului.
2.Punctul maxim de arcuire este la extremitățile irisului.
3.Punctul final este pe aceeași linie cu nara și colțul extern al ochilor.
4.Sprâncenele sunt 2/3 ascendente și 1/3 descendente.
(figura 2)spranceana-repere-corecte

 

figura 2
Aceste repere sunt orientative. Nu există o formă, care să se potrivească oricui.Când vorbim despre sprâncene, individualitatea este aspectul cel mai important. Chiar dacă avem acces la atâtea informații de calitate, tot există multe femei care își conturează greșit sprâncenele.sprancene

Sprâncenele prea subțiri ne îmbătrânesc considerabil. Sprâncenele prea grafice (desenate) ne fac să arătăm ridicol. Sprâncenele prea arcuite ne fac să arătăm veșnic mirate, în timp ce sprâncenele groase ne dau un aer masculin.
La fel de importante sunt și trendurile în materie de sprâncene, care în anii ’90 au dictat că se poartă sprâncenele foarte subțiri, iar în 2015 au promovat sprâncenele ombre (mai deschise în față și închise spre coadă).

sprancene de-a lungul timpului
Indiferent de trenduri, forma corectă a sprâncenelor este cea natural-îngrijită. Din fericire, dacă vrei să încerci o formă nouă, ți-ai pensat prea mult sprâncenele sau suferi de alopecie, acum ai la îndemână o varietate de produse din care să alegi.

1.Fardul de sprâncene Perfect Brow Powder & Stencil Combo – Este diferit de fardul de pleoape pentru că nuanțele sunt mai reci și au altă consistență. Uniformizarea sprâncenelor cu fard se face foarte natural, iar cele două nuanțe permit trecerea graduală de la deschis spre închis.

IMG_0958

Salon Perfect BROWSCARA PLUS 2 (after)
Fardurile pentru sprâncene sunt ușor de folosit chiar și de începătoare. Ideal este să îl aplicăm cu o pensulă oblică, pe care o găsești chiar în set. Dacă nu ești foarte îndemânatică, te vei bucura să afli că ai la dispoziție și 4 șabloane din care să alegi forma care ți se potrivește cel mai bine.

2.Gelul pentru sprâncene – Salon Perfect BROWSCARA PLUS, are un sistem în doi pași: tratament + vopsea de sprâncene. Aplicat de două ori pe zi, serul tratament, ajută la regenerarea sprâncenelor naturale. Vopseaua pentru sprâncene, e complet diferită de vopseaua clasică, este mai mult un gel nuanțator care pigmentează treptat sprâncenele. Nu se clătește.IMG_0921

Salon Perfect BROWSCARA PLUS 1 (before)

Perfect Brow Powder & Stencil Combo 2 (after)
Ideal pentru definirea sprâncenelor bogate si uniformizarea lor. E perfect pentru a evidenția și a aranja sprâncenele naturale cu fire lungi. Sigilează pentru întreaga zi.

3.Pomada pentru sprâncene Salon Perfect – Perfect Brow Pomade -Este un produs similar gelului, doar că vine în nuanțe mai pigmentate și este waterproof. Cu pomada, putem obține efectul de „sprâncene ombre”.IMG_0952

Salon Perfect - Perfect Brow Pomade 1 (before)

Este ușor de aplicat și de blenduit. Perfect pentru redefinirea sprâncenelor și pentru a crea forma perfectă. Se aplică foarte bine cu pensula oblică de sprâncene din fibre sintetice care vine împreună cu pomada.

IMG_1486
4.Sprâncenele nu sunt cu adevărat definite fără un iluminator în arcadă. Salon Perfect Highlighting DUO vine sub forma unui creion, în două nuanțe de beige – una mată, alta irizată foarte ușor de folosit.

Salon Perfect Highlighting DUO
Dacă îți dorești sprâncene perfecte, trebuie doar să decizi ce variantă ți se potrivește cel mai bine-fardul de sprâncene, gelul de sprâncene sau pomada și să nu uiți de creionul iluminator. De asemenea, kit-ul de sprâncene Salon Perfect Lash & Brow Tool Kit este foarte accesibil, dar marele lui avantaj este portabilitatea.

Toate produsele Salon Perfect sunt disponibile pe www.mylash.ro. Poti sa-i urmaresti si pe facebook aici -> MyLash

Salon Perfect - Perfect Brow Pomade 2 (after)

Daca iti plac articolele mele, ne vedem cu drag si pe Facebook:

Amalia Avram Make-up Artist

30 de gânduri despre “Sprâncene corecte în câțiva pași simpli cu Salon Perfect

  1. E bine sa păstrezi o linie cât mai naturala. Însă sunt persoane care au alopecie (totala sau partiala) iar pentru astfel de situații sprâncenele „umplute” sunt cea mai buna soluție. Exista produse pentru toate gusturile.

   Apreciază

 1. Vai ce fain a fost articolul asta! Nu stiam unele informatii si ma bucur ca le-am descoperit aici. De asemenea, imi place mult Pomada aceea pentru ca sunt innebunita dupa sprancele ombre. Mi se par cele mai frumoase si incerc si eu sa mi le realizez asa, insa e nevoie de exercitiu.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Imi plas destulde mult sprancele mele asa ca niciodata nu mi le-am conturat eu singura, doar cand am fost la machiaj pentru evenimente mai speciale. Mi-a placut rezultatul, dar recunosc ca mai mult imi plac sprancele fara machiaj. Pentru mine adica, la tine se observa o usoara imbunatatire a formei.

  Apreciat de 1 persoană

 3. wow! nu ma pricep eu prea tare la sprancene, de multe ori merg la salon pentru pensat, acasa nu ma incumet sa mai smulg decat 2-3 fire crescute aiurea si care se vad prea rau. cat priveste partea de make-up, conturare… aici sunt zero barat. de vreo saptamana am inceput sa folosesc doar un gel transparent, mi se pare ca le mai aseaza. dar cam atat

  Apreciat de 1 persoană

 4. OAU! Am studiat articolul de parca eram un copil in magazinul de dulciuri!
  Eu am forma la sprancene, am invatat in timp sa le accentuez usor, dar nu stiam cum se aplica astfel de produse asa ca nu am incercat pana acum.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc tare mult pentru aprecieri Antoaneta, ce-i drept ca e un articol mai lung, dar am muncit mult la el! Te îmbrățișez ❤

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s