Spuneam într-unul dintre articolele trecute, cât de importantă este îngrijirea corespunzătoare a pielii încă de la o vârstă fragedă. Da, chiar de la 20 de ani.

Ridurile statice încep să se formeze înaintea vârstei de 20 de ani, dar nu sunt încă vizibile. Acest lucru se întâmplă după ce nivelul de hidratare scade atât de mult, încât se formează micile șanțuri de la suprafața pielii. Pielea noastră îmbătrânește din cauza factorilor invazivi din la care este supusă zilnic. Mă refer la vânt, poluare, produse de machiaj grele, raze solare, etc.

IMG_4885
Nu ne dăm seama de aceste aspecte până când nu ne confruntăm cu îmbătrânirea prematură. Din experiența mea de make-up artist, pot să spun că am întâlnit persoane de în jurul vârstei de 20 de ani cu ten matur.

IMG_4502Acidul Hialuronic este o polizaharidă importantă din structura pielii și a țesutului conjunctiv, Acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele și ajută la menținerea apei în țesuturi. Nivelul acidului hialuronic conținut de epidermă scade odată cu vârsta.

Asta este o realitate a zilelor noastre. Sunt însă câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita îmbătrânirea prematură:

1.Folosește produse sănătoase de machiaj și skincare

img_14512.Bea multă apă! Suntem 75% apă, așa că e de înțeles de ce avem nevoie de apă ca să ne simțim mai odihniți, să ne concentrăm mai bine și să avem o piele mai sănătoasă.

3.Folosește cremă cu protecție solară de câte ori ieși din casă

4.Exfoliază pielea pentru a ajuta la regenerarea ei

img_14925.Aplică acid hialuronic cel puțin o dată pe zi.

Eu folosesc serul cu acid hialuronic de la Bottega Verde – Ialuronplus pentru că are o acțiune eficientă anti-îmbătrânire, îmbunătățește sănătatea pielii și ajută la păstrarea apei în țesuturi mai mult timp. Chiar dacă ai tenul gras, tot ai nevoie de hidratare.

Acest ser se absoarbe imediat în piele și nu lasă o peliculă grasă. Poate fi folosit atât înaintea machiajului cât și seara după demachiere.

IMG_4507 Un alt produs pe care eu îl iubesc de la Bottega Verde este Uleiul de Tea Tree despre care am scris aici:  Aplicam vreodata ulei pe tenul gras?

 Produsele Bottega Verde sunt cosmeticele naturale nr 1 în Italia. Le găsești aici -> www.bottegaverde.ro . Acestea sunt produsele pe care le-am testat in ultima perioada si care isi vor gasi locul de acum inainte intre preferatele mele.  Te aștept și pe facebook să arunci o privire pe portofoliul meu -> Amalia Avram Makeup

7 gânduri despre “Ai trecut de 20 de ani? Uite de ce e momentul să folosești acidul hialuronic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s