Orice drum de 1000 de pasi începe cu primul pas. Ăsta este unul dintre citatele mele preferate. Indiferent unde vrei să ajungi, important este să pornești și să nu renunți.

20170516_180248

Cam despre asta este Bullet Journal. În cazul meu Make-up Bullet Journal. Un jurnal în care setezi obiective, le împarți în sarcini mai mici și le urmărești cu perseverență.

Dacă nu știi despre acest concept, o să las la final un video explicativ. Tot ce ai nevoie pentru un bullet journal e o agendă care-ți place, și câteva culori/acuarele/markere sau orice funcționează pentru tine.

Eu mi-am luat această agendă cu pătrățele de la Librăria Alexandria, însă sunt convinsă că și tu ai pe acasă o agendă preferată numai bună de planificat.

20170516_180641

În Bullet journal începem cu un calendar unde subliniem datele importante pentru noi, sau deadline-uri, sau evenimente, sau orice contează pentru tine. Pe cealaltă pagian am făcut o ilustrație de make-up, însă poți alege orice temă care te pasionează. 20170516_180248Următorul pas în organizarea unui bullet journal este să stabilim OBIECTIVELE pe anul în curs. Important e să fie ambițioase, ca în final, chiar dacă nu le atingem, să ne apropiem de ele măcar.

Poți să-ți setezi obiective din toate domeniile. Eu am scris despre rezultatele pe care vreau să le am pe partea de blog și social media, din carieră, cu numărul de cliente mulțumite, dar și din viața personală-o vacanță.

20170516_180337 Din loc în loc am mai făcut câte o ilustrație de make-up pentru că mi se pare mie că mă motivează mai mult. Însă, am văzut și alte idei minunate.

20170516_180400 Următoarea pagină este un tabel în care notez în fiecare lună rezultatele pe care le-am obținut : Statisticile blogului, like-urile pe facebook, instagram, youtube, evenimente, colaborări, cliente, etc.

Pe pagina din dreapta, am făcut un fagure al carierei, în care am notat toate cursurile și seminariile de perfecționare la care am participat și după cum vezi mai am și câteva spații libere, pe care vreau să le completez până la sfârșitul anului.

20170516_180442

Pe următoarele pagini am făcut o listă cu articole pentru blog, pe care am etichete, tocmai pentru că pe măsură ce scriu articolele, le pot înlocui. Așa nu rămân niciodată în pană de idei.

Pe cealaltă pagină am pus statisticile blogului detaliate: vizualizări, vizitatori unici și aprecieri.

20170516_180458

Am continuat partea de social media si am desenat niste casute, in care am notat mini-obiective pentru Facebook si Instagram. Pe pagina din dreapta, am desenat o spirala in care am pus obiectivele pe Youtube si spatiul liber este pentru idei de video-uri.

20170516_180517

Tot pentru anul asta, am facut si un whislist al produselor pe care vreau sa le cumpar, am trecut evenimentele la care vreau neaparat sa particip : Make-up Fest si Cosmetics Beauty Hair, dar si o lista cu cartile de make-up si beauty pe care vreau sa le citesc pana la sfarsitul anului. (*Inca nu am completat lista, urmeaza)

20170516_180544 După ce am terminat cu listele anuale, trecem la împărțirea jurnalului pe luni. Al meu începe cu luna Mai, pentru că acum l-am început. Am desenat un calendar cu pătrățele în care pot să notez când am ceva de făcut. În josul paginii am o lista cu colaborarile din luna respectivă.

Pe pagina din dreapta am o listă cu articolele pe care le-am publicat pe blog și în ce zile au fost publicate. Mai am o căsuță pentru evenimente, care o să rămână goală și nu în ultimul rând, am obiectivele pentru luna mai.

După această planificare lunară, trecem la planificarea zilnică. La mine săptămâna are doar 6 zile pentru că duminica nu fac nimic. Aici notăm sarcinile zilnice care ne ajută să ne atingem obiectivele.20170516_180610De exemplu eu notez când am de planificat un articol sau video. Ce fotografii trebuie să fac. Să răspund sau să trimit mail-uri, etc.

Pentru că eu cred că în orice domeniu, cu cât ești mai pasionat, cu atât trebuie să înveți mai mult, am dedicat două pagini în fiecare luna, în care să aprofundez o problemă. Luna mai e despre demachiere.

20170516_180559

Așa mă organizez eu în bullet journal-ul meu cu inspirație de make-up. Sper să te încurajez și pe tine să începi un astfel de jurnal.

Indiferent ce-ți propui, cel mai important este să nu renunți la primul obstacol. Să-ți urmărești scopul cu perseverență!

Dacă îți place blogul meu și mă urmăresti deja pe facebook : Amalia Avram Make-up Artist, nu uita să te abonezi si la canalul meu -> Glam Update ca să nu ratezi nici un video.

6 gânduri despre “Make-up Bullet Journal – Ce este si cum functioneaza

  1. Ohhh cât e de fain! Ai și talent la desen, după cum se vede, plus răbdare să îți faci template-ul așa de interactiv. La mine organizarea este doar în mediul virtual, toată ziua sunt cu capul între Calendar, Google Docs, Google Keep și Evernote. Mi-ar plăcea să am și eu un bullet journal, chiar am încercat at some point, dar nu pot să îl iau peste tot cu mine, nu încape în orice geantă, iar pe moment am renunțat. Cred că prefer să fie accesibil oricunde și oricând, din tefefon, de pe laptop, etc. Singura problemă e că sunt mai multe tool-uri, și nu e toată informația într-un singur loc.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s