Astăzi nu e despre produse sau review-uri. Nu este despre cum să fii un make-up artist mai bun sau despre cum să ai mai multe cliente. Despre asta am scris în alte  articole -> Cum să-ți îmbunătățești imaginea de make-up artist în 3 pași super-simpli sau Brandingul Personal în Make-up

amalia-avram-makeup-artist-tutorial-de-machiaj-cu-farduri-vegane-2Astăzi este momentul să fac o postare ceva mai personală, tocmai pentru că știu că sunt multe fete la început de drum, care mă citesc, exact așa cum am fost și eu nu de mult.

La un moment dat în cariera mea de make-up artist, am fost tentată să mă angajez într-un salon. E mult spus să mă angajez pentru că în realitate nu aveam salariu, iar contractul de muncă era unul pe două ore deși eu stăteam în salon poate și 12 ore + sâmbăta.

cropped-img_8958.jpgSalonul nu avea cliente, iar pentru că eram la început de drum, nici eu nu aveam prea multe cliente. Însă făceam multă muncă voluntară fără să fiu apreciată acolo. Am stat doar o luna.

La plecare, tipa care avea salonul, care abia implinse 20 de ani și primise totul de-a gata de la părinți, mi-a spus sec:

„Mai bine te întrebi de ce nu ai cliente!”

amalia avram makeup artist sorme eyeshadow palette mylash 1

Ei bine, ăla a fost un moment, care într-adevăr m-a făcut să mă întreb dacă problema este la mine. Dacă eu nu am cliente pentru că nu sunt un make-up artist destul de bun? Dacă eu cer prea mulți bani? Dacă nu o să reușesc în această carieră? Daca o să am și eu programări ca alte fete weekend de weekend?

Ala a fost momentul în care eu am decis să nu renunț. Că o ușă închisă nu a însemnat sfârșitul carierei mele, ba din contră. A fost momentul când m-am simțit mai motivată ca oricând să arăt că știu. Că nu am muncit degeaba. Atunci am decis să investesc în mine pentru că asta nu-mi poate lua nimeni.

amalia avram sinziana iaru caravana secretele machiajului glamupdate 4

Și atunci în sezon, când am făcut primii mei bănuți din make-up, deși puteam să-i dau pe produse, mi-am plătit un seminar de sprâncene la Darius Stanese. Și am „vânat” toate seminariile și demonstrațiile gratuite care s-au organizat pentru diverse branduri.

Eu, la începuturile mele în make-up, nu aveam mai mult decât ai tu acum. Pentru că și eu, deși am terminat cursurile de make-up în noiembrie, am așteptat 6 luni până când am avut prima mea programare plătită la machiaj.

Am machiat gratis? DA. De nenumărate ori. Câte dintre fetele pe care le-am machiat gratis mi-au devenit cliente? Nici una.

img_9471

Nu pot să spun că acum am multă experiență sau că nu mai fac față numărului mare de cliente. Nu. Însă atunci când s-a închis o ușă, imediat s-au deschis altele.  Soțul meu m-a susținut tot timpul și m-a încurajat.

Am plecat de la salonul respectiv și în scurt timp am început să am o colaborare mult mai productivă cu alt salon. Au început să vină și clientele. Am început să am proiecte, atât personale cât și în colaborare cu brandurile care îmi plăceau. Blogul a început să crească. img_8789

M-am înscris într-o competiție internațională de make-up și am luat locul 3. Am primit propunerea să vorbesc despre produsele mele preferate de make-up în cadrul unor școli de machiaj din diverse orașe.

La Make-up Fest am fost speaker la scena centrală si am vorbit despre fotografia de machiaj, iar sala a fost plina. Miresele mele boeme, un proiect personal, au fost publicate in Revista Les Professionnels Magazine. Acum am un studio mic de machiaj și peste 300.000 de vizualizări pe blog. Despre toate astea, dar și ce cursuri am urmat, poți să citești în secțiunea Despre mine

img_0377

img_8905Nu vreau să crezi că mă laud cu ce am realizat. Deși am făcut multe lucruri în ultimul an, pot să spun că nu sunt încă unde mi-am dorit să fiu. Mai am mult de muncă până când voi ajunge acolo, dar sunt decisă să continui. Și pentru asta învăț în fiecare zi.

Așa că azi, la un an de la întrebarea care m-a determinat să-mi doresc mai mult să reușesc, te întreb și pe tine: Tu de ce nu ai cliente? Ție ce îți trebuie să reușești?

amalia-avram-makeup-artist-makeup-fest-2016-glamupdate

Nimic nu se întâmplă peste noapte. Dacă ai terminat o școală de make-up și ți se pare că nu ești un make-up artist de succes pentru că nu ai agenda plină, trage aer în piept și amintește-ți că faci o treabă foarte bună.

Dacă pasiunea te-a ghidat în această carieră, nu renunța la primul obstacol. Deși machiajul profesional nu este un serviciu ieftin (pentru clientă) nu înseamnă că noi, make-up artiștii ne îmbogățim peste noapte.

cropped-img_2769.jpg

Ca în orice alt domeniu, e important să înveți în fiecare zi, să fii perseverent și să nu renunți oricât de greu ar fi drumul. Pentru că sunt convinsă că ești un make-up artist minunat și poți ajunge oriunde îți dorești. Apreciază-ți munca!

Te aștept cu drag și pe facebook :  Amalia Avram Makeup Artist

img_1770

17310534_1692219610793958_1749700753_o

Si mai nou pe youtube: Glam UPdate

7 gânduri despre “Tu stii de ce nu ai cliente?

  1. Multumesc pentru incurajare! Intr-adevar sunt la inceput de drum (inca 3 zile consecutive de curs) si ma intreb zi si noapte daca am sa fac totul bine! Iubesc culorile,iubesc machiajul,iubesc sa fac oamenii fericiti,macar cu un strop de culoare. Te pup si te urmaresc de o luna,insa acum mi am facut curaj sa las un mic comentariu si sa multumesc ptr mica incurajare! Sa ai o zi superba!😘

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s