În momentul în care decidem că ne-ar plăcea să urmăm o școală de make-up, trebuie să ne punem următoarea întrebare:

img_9201

Ce fel de make-up artist vreau să fiu?

Să aleg un curs mai ieftin și să merg apoi la seminarii de perfecționare sau să aleg un curs mai scump ca să am o bază solidă.  Nici una dintre aceste abordări nu este greșită. 

Singura problemă este că dacă nu avem o bază solidă încă de la început, toate seminariile de perfecționare ulterioare nu ne vor face make-up artiști mai buni.  

img_9148

Dacă alegi un curs foarte ieftin, de 500-600 de lei, trebuie să ai în vedere că nici un trainer care se respectă nu își va da interesul să te învețe ceva de acești bani. Și de ce are face-o, dacă poate să câștige aceeași sumă în 3 ore din cateva machiaje?

Sfatul meu pentru tine este să alegi școli de make-up unde prețurile pentru cursuri încep de la minim 1800 de lei și durează o perioadă mai lungă.

Accesoriile pe care le folosim în machiaj au o importanță deosebită. Când vorbim de machiajul profesional, nu putem face compromisuri. Atât pensulele, cât și produsele profesionale, ne fac să obținem machiaje mai bune într-un timp mai scurt.

Dacă lucrezi cu produse profesionale încă din școală, vei avea machiaje mai reușite și vei porni mai încrezătoare în această carieră.  img_9593Când alegi o școală de machiaj, interesează-te ce rată de succes au cursanții acesteia. În orașele mici, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea, cu siguranță ai cel puțin o prietenă care a terminat un astfel de curs.

Alte aspecte după care trebuie să te uiți este portofoliul formatorilor și povestea din spatele lor. Cine sunt, ce machiaje au, ce realizări au avut, ce-i motivează etc.

img_8951Când eu am urmat cursul de machiaj, acum câțiva ani am fost nevoită să merg în București de 3 ori pe săptămână, timp de două luni, doar pentru că la noi nu exista un curs de calitate în acest sens. Am plătit peste 1000 de euro doar pentru curs și pentru drumul Pitești-București.

De unde am avut bani de curs? N-am avut!

Am lucrat ca vânzătoare la un stand de produse cosmetice într-un centru comercial, m-au ajutat atât părinții cât și soțul meu. Veneam de la curs din București și mă opream la job până la 10 seara. A doua zi o luam de la capăt.

IMG_9817 A fost ușor? NU. Nici pe departe. Dar a meritat! Pentru că mi-am dorit atât de tare să reușesc. De atunci s-au întâmplat atât de multe lucruri despre care am detaliat aici -> Despre mine

IMG_4956

Pentru că în machiaj NU ÎȚI IEI UN JOB, ci îți CONSTRUIEȘTI O AFACERE. Dacă azi ai începe o afacere, care crezi că ar avea mai mult succes: cea în care investești 300 de lei sau cea în care investești 3000 de lei?

Pe mine mă poți urmări pe  FacebookInstagram sau Youtube pentru alte noutati!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s