Vreau de mult timp să scriu acest articol, pentru că văd această situație foarte des.

Ei bine, în 90% din cazuri, când am văzut postări de genul: „Bună, nu am cursuri, cum vi se pare machiajul meu?” Reacția mea a fost : „Se vede!”

amalia avram makeup

Fără supărare și fără vreo urmă de răutate. Dintre toți oamenii, cred că eu am încurajat cel mai mult make-up artiștii să aibă încredere în ei. Însă, dacă te pasionează acest domeniu, e necesar să investești în educația ta. Daca tu crezi ca te machiezi foarte bine, poti sa citesti si -> Cum ma machiam inainte sa fiu Make-up Artist

Dacă ai o pasiune, și majoritatea fetelor cu astfel de postări asta spun, că sunt doar foarte pasionate, atunci urmeaz-o! ->Cum am ajuns sa fiu make-up artist

Ce te reține să faci un curs de calitate care să-ți schimbe atât cariera cât și viața?

La un curs de calitate nu înveți doar să machiezi corect și frumos ci ești pus în temă cu ultimele noutăți în materie de pensule și produse ca să obții rezultate cât mai bune într-un timp foarte scurt. La curs, înveți noțiuni de igienă, dar și cum să-ți atragi clienții.

img_9471La curs înveți să reproduci un machiaj după o fotografie, pentru că asta e o situație reală. 80% dintre cliente vin cu poză. Înveți să comunici cu clienta și să faci fotografii care să reflecte talentul și priceperea ta.

În momentul în care decidem că ne-ar plăcea să urmăm o școală de make-up, trebuie să ne punem următoarea întrebare:

Ce fel de make-up artist vreau să fiu?

IMG_4956Să aleg un curs mai ieftin și să merg apoi la seminarii de perfecționare sau să aleg un curs mai scump ca să am o bază solidă.  Nici una dintre aceste abordări nu este greșită. 

Singura problemă este că dacă nu avem o bază solidă încă de la început, toate seminariile de perfecționare ulterioare nu ne vor face make-up artiști mai buni.  

Nu iti permiti un curs ? Ba sigur ca iti permiti!

ruj rosu

Cand am urmat cursul de make-up, nu aveam mai multi bani decat ai tu acum. Lucram ca vanzatoare la un stand de produse cosmetice dintr-un mall. Nu am reusit sa-mi platesc cursul de make-up din salariu, asa ca o parte din suma a venit de la sotul meu, iar alta parte de la parinti. Eu am platit pentru cursul de make-up peste 1000 de euro pentru ca am ales un curs de lunga durata din Bucuresti.

IMG_9817

Eu mi-am propus de la inceput sa nu machiez pe 50 de lei. Pentru ca am facut eforturi prea mari ca sa ajung make-up artist asa ca mi-am respectat munca. Veneam de la curs din București și mă opream la job-ul din mall până la 10 seara. A doua zi o luam de la capăt. In zilele cand nu aveam curs, eram 12 ore pe zi la munca. Aproape in fiecare zi si in weekend.

A fost ușor? NU. Nici pe departe. Dar a meritat! Pentru că mi-am dorit atât de tare să reușesc. De atunci s-au întâmplat atât de multe lucruri despre care am detaliat aici -> Despre mine

img_8951Pentru că în machiaj NU ÎȚI IEI UN JOB, ci îți CONSTRUIEȘTI O AFACERE. Dacă azi ai începe o afacere, care crezi că ar avea mai mult succes: cea în care investești 300 de lei sau cea în care investești 3000 de lei?

Pe mine mă poți urmări pe  FacebookInstagram sau Youtube pentru alte noutati!

 

7 gânduri despre “Buna, nu am cursuri, ce ar trebui sa mai imbunatatesc?

  1. Câtă ambiție și voință există la tine, fată dragă! Cu cât aflu mai multe despre tine, cu atât te admir mai tare ❤ Felicitări pentru tot ce ai reușit și multă putere să realizezi tot ce îți propui și de acum încolo!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Iti multumesc tare mult Ioana! nu obisnuiesc sa povestesc pe blog lucruri atat de personale, insa, vreau sa inteleaga cat mai multe fete ca nici eu nu aveam la inceputurile mele mai mult decat au ele acum.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s