Fotografia de make-up a devenit un subiect „la modă” acum, însă eu am abordat această temă încă de anul trecut de la Make-up Fest.
Cum am mai spus și cu alte ocazii, imaginea vinde. Dacă ești make-up artist, te întrebi cu siguranță de ce machiajele tale (foarte reușite) nu arată ca în reviste.

17310534_1692219610793958_1749700753_o

Clientă frumoasă avem, produse bune avem, experiență avem, lumină bună avem și totuși…. Machiajul nostru nu arată nici pe departe ca în revistele de beauty.

Așa că, motivele pentru care fotografiile tale nu arată ca în reviste sunt următoarele:

1. Nu faci fotografii în aceleași condiții

Lumina naturală este foarte greu de controlat așa că fotografii de beauty în general fac aceste fotografii într-un studio și folosesc mai multe accesorii. Ei folosesc mai multe lumini, dar și alte accesorii complexe pe care noi make-up artiștii nu le avem chiar la îndemână.

glamupdate-iuliana-sandu-masterclass-amalia-avram-makeup-artist-1-2

Ce poți face să îmbunătățești acest aspect? Poți să folosești un ring light.

2. Nu folosești produse HD.

cum-facem-fotografii-de-make-up-amalia-avram-make-up-artist-glamupdate-colaj-0

Chiar dacă produsele tale sunt foarte bune, chiar profesionale (scumpe), e demonstrat că produsele HD arată mult mai bine atât în fotografii cât și pe video. În prima fotografie am folosit produse profesionale de machiaj, iar în a două am folosit produse HD. Produsele HD reflectă lumina și dau un aspect tridimensional feței, față de cele normale, unde fața pare plată.

3.Clientele noastre nu știu să pozeze.

img_7131Nu toate clientele noastre arată ca modelele de pe catwalk. Majoritatea sunt femei normale și de multe ori se grăbesc. Nu poți să ții clienta pe scaun încă o jumătate de oră ca să-i faci vreo 150 de fotografii din care să selectezi 3 bune. Timpul pe care îi ai la dispoziție e de maxim 5 minute.

4.Nu faci post procesarea fotografiilor.

cum-facem-fotografii-de-make-up-amalia-avram-make-up-artist-glamupdate-colaj-11

Chiar dacă ai făcut fotografii în lumină bună și ai găsit o fotografie în care clienta-model e chiar drăguță și stă într-o postură care o avantajează, tot trebuie să editezi fotografia.

De cele mai multe ori, pozele mai „luminoase” sunt mai atractive, așa că poți face câteva reglaje chiar din setările prestabilite ale telefonului-luminozitatea, contrastul și saturația.

5. Nu folosești un DSLR.

cum-facem-fotografii-de-make-up-amalia-avram-make-up-artist-glamupdateDeși smartphone-ul are o cameră decentă și multe aplicații de editare/retușare, fotografiile făcute cu un smartphone, nu vor arăta niciodată ca cele făcute cu un DSLR. Char dacă ești la început și îl folosești pe funcția „automat”(așa ca mine) tot ai șanse să faci fotografii mult mai bune decât cu telefonul.

Despre ce diferențe sunt între smartphone și DSLR, dar și câteva informații care să te ajute să-ți îmbunătățești fotografiile de make-up, vei găsi în acest articol -> Cum a fost la workshopul „Fotografia de Make-up”

Pe mine mă poți urmări pe  FacebookInstagram sau Youtube pentru alte noutati!

 

4 gânduri despre “Uite de ce machiajul tău nu arată ca în reviste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s