Stiu cat de gresit suna acest lucru. De fapt, expresia am auzit-o la un moment dat, cand o tipa povestea despre clientele ei ca sunt „casnice din astea care lucreaza”. Ei  bine, pe cat de mult m-am amuzat atunci, pe atat de adevarat mi se pare acum. Da, poti sa fii casnica si femeie de cariera in acelasi timp.

În ultimii 100 de ani, femeile au demonstrat că pot avea același succes în carieră ca și bărbații. Că își pot alege orice meserie vor și să ajungă în vârf. Dacă e să nu ne referim la femeile de carieră, încă există și femei casnice, care au făcut din creșterea copiilor lor un scop în sine.

amalia avram make-up artist pitesti glamupdate 2

De curând, am aflat ce înseamnă să fii mămică și să dedici tot timpul puiului tău. Ce-i drept, e job-ul meu preferat. Spun job, pentru că uneori e mai obositor să stai acasă cu cel mic decât să mergi la serviciu 12 ore. 

Pentru mămicile „casnice”, programul fix, timpul pentru o baie relaxantă sau chiar o noapte cu 8 ore de somn, sunt lucruri de mult apuse. Dar nu ne pare rău. Pentru că facem cu atât de mult drag totul pentru copiii noștri. Și e firesc să fie așa.

IMG_5022

De ce să nu fii doar casnică?

Ei bine, o să-ți povestesc o întâmplare reală: Mama unei prietene de-a mea, o casnică exemplară, și-a dedicat tot timpul familiei. Casa lor era mereu impecabilă, gătea minunat, își ocupa timpul cu activități „gospodărești” :să calce, să spele, să-i mulțumească pe toți cei din jur și să fie sigură că nimănui nu-i lipsește nimic.

După o asemenea zi, epuizată, mergea la somn, împlinită că a făcut totul pentru familia ei. Mai puțin pentru EA. Nu avea niciodată timp să se aranjeze, coafeze, machieze sau să facă măcar un lucru dintre cele care îi făceau plăcere.

După 45 de ani, copiii s-au mutat, iar sotul a parasit-o.

La 45 de ani, după ce a fost casnică atât de mult timp, și-a dat seama, că trebuie să se angajeze. Doar că nu știa să facă nimic. Nu avea nici o meserie, nu prea mai era tânără și nici experiență în alt domeniu nu avea. Știa doar cum să aibă grijă de familia ei.

IMG_3715

Ei bine, dacă ești casnică, asta ar putea fi și povestea ta. Sigur, nici una dintre noi nu vrea să se gândească ca exista posibilitatea ca soțul să o părăsească și ne gândim probabil că ziua în care vor crește copiii noștri și vor pleca, e inca foarte departe.

Mie îmi place să spun, că toate lucrurile care ni se întâmplă, sunt rezultatul acțiunilor pe care le-am făcut în trecut. Sunt sigură, că tu, cea care mă citești, ai cel puțin o pasiune pe care o poți valorifica în timp ce ești casnică și ai grijă de familia ta.

Nu este un gest egoist, ca după ce ai copii, să îți rezervi puțin timp pentru tine.

Eu nu incerc să fiu un exemplu, dar sper, ca prin această postare, să încurajez cât mai multe mămici să iasă din zona de confort și să „îmbrățișeze” o meserie care mai târziu ar putea să le fie singura sursă de venit. 

IMG_3779

Ia-ți câteva momente pentru tine și gândește-te ce ți-ar plăcea să faci. Sunt atât de multe meserii frumoase și pe care ai putea să le faci cu plăcere. Uite ce aș face eu dacă nu aș fi deja make-up artist si beauty blogger: Mă simt atrasă de toate domeniile de beauty (hairstyling, unghii, cosmetică) , dar mi-ar plăcea să fac și croitorie sau accesorii handmade, să recondiționez mobilă veche, să învăț să fac bijuterii (adevărate, din aur/argint), să fac aranjamente pentru nunți, să organizez petreceri tematice, să fac invitații personalizate handmade, să încep o mică afacere cu dulceața/siropuri/alte bunătăți de casă, să scriu o carte, etc.

Sunt atât de multe lucruri pe care le poți face în timp ce ești și mămică. Pentru mine, meseria de make-up artist, mi-a permis să dedic tot timpul familiei mele, dar în același timp să și lucrez o zi pe săptămână (sâmbăta când am programări).  Si e atat de minunat ca aceste femei imi devin si prietene. Mi-e drag sa stau cu ele la povesti.

img_8951Și, în acest fel, deși soțul meu are multă grijă de noi, știu sigur că dacă aș rămâne singură într-o zi, m-aș putea descurca, tocmai pentu că știu să fac ceva concret.

Poate o să-mi spui: „Dar eu am făcut o facultate de…. , cum să mă fac acum coafeză?”  Peste 10 ani, e foarte posibil ca facultatea pe care ai făcut-o să fie depășită (la nivelul informațiilor, care evoluează constant) și faptul că nu ai mai profesat o perioadă atât de lungă ar putea să fie iar un mare minus.

Despre cum am decis să urmez o carieră în make-up și cum am făcut posibil acest lucru deși nu aveam prea mulți bani, am scris în articolul de aici: Cum am ajuns sa fiu make-up artist

IMG_4956

Urmeaza-ti pasiunea, oricare ar fi ea!

Pe mine mă poți urmări pe  FacebookInstagram sau Youtube

4 gânduri despre “Cate ceva despre casnicele care lucreaza

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s