Un subiect dezbatut pe multe grupuri de machiaj, este legat de pensule. Mai exact, cu ce va dezinfectati pensulele de machiaj?

Asa ca azi o sa vorbim pe larg despre asta.

Pensulele de machiaj TREBUIE dezinfectate obligatoriu dupa fiecare clienta.

Chiar daca la nivel de produse de machiaj, avem o varietate din care sa alegem, cand vine vorba de dezinfectanti si solutii de curatare nu mai stam la fel de bine.

O sa vorbesc azi strict despre produsele tip spray, pe care le pulverizam peste pensule, pentru ca spalatul acestora intre doua cliente nu este posibil. Pensulele trebuie spalate dupa ce terminam programarile, dar au nevoie de un timp de uscare destul de mare 24-48 de ore.

Pe scurt, produsele de igienizare a pensulelor de machiaj sunt de doua tipuri : de CURATARE si de DEZINFECTARE.

O sa revin cu cateva exemple si o sa-ti spun cum le recunoastem :

1. CURATARE ( adica doar indeparteaza produsul din pensula dar nu dezinfecteaza pensula)

Se pot folosi pentru pensulele personale. Sa zicem ca nu machiezi alte persoane, te machiezi doar pe tine si vrei sa scoti fardul din pensule sau fondul de ten.

2. DEZINFECTARE – a igieniza o pensula ca sa o poti folosi intre 2 cliente.

Cel mai cunoscut „ingredient” pentru dezinfectarea ustensilelor este alcoolul izopropilic pentru ca are cea mai mare cantitate de alcool pur – 99.6%, in timp ce spirtul are doar 70% alcool. Deci iti poti da seama de ce spirtul nu dezinfecteaza pensule/produse.

Solutiile de dezinfectare pentru pensule contin in general alcool izopropilic. Acesta e trecut pe eticheta printre primele ingrediente.

Am vrut ca in acest articol sa adaug si exemple de branduri, dar din pacate pe net nu am gasit si listele de ingrediente ca sa pot detalia despre fiecare in parte. Asa ca, o sa va spun doar ce folosesc si recomand eu.

1. Alcool izopropilic clasic.

Il cumpar de pe Emag si il pulverizez direct peste fiecare pensula. Se evapora imediat si lasa pensulele foarte curate si dezinfectate. Iese produsul foarte repede, pensulele albe raman albe, iar pensulele incarcate de fond de ten se curata intr-o secunda.

Minusuri: mirosul foarte puternic de alcool, dar care dispare destul de repede. Un alt aspect important e ca alcoolul strica pensulele in timp, dar asta e un lucru asumat in ceea ce ma priveste.

Vreau sa spun ca nu am pensule foarte scumpe, am pensule normale care sunt accesibile si pe care, le voi inlocui daca patesc ceva. Am pensule de la Parisax Professional, Crown Brush, Real Techniques, Roubloff, Nastelle.

Sigur, pensulele nu sunt afectate imediat de alcoolul izopropilic, ci in timp. Eu am pensule pe care le dezinfectez asa si de 4 ani si inca le folosesc.

2. Beauty so clean – au solutii pentru pensule si pentru paletele de fard. Au o formul mai blanda si un miros mai placut. Eu folosesc doar solutia pentru paletele de fard.

3.Microzit – dezinfectant medical foarte puternic pe care il folosesc pt pensete, spatule, si alte accesorii metalice.

Astea sunt solutiile pe care eu le folosesc si ti le recomand si tie.

Un litru de alcool izopropilic costa aproximativ 18 lei deci e foarte accesibil. Asta inseamna ca nu ai nici un motiv sa nu le dezinfectezi corespunzator.

3 gânduri despre “Diferenta REALA intre a CURATA si a DEZINFECTA o pensula de machiaj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s