La cursul de machiaj am avut cea mai tanara cursanta de pana acum. Laura (the princess) avea doar 15 ani cand a venit la cursul de machiaj profesional.

Asta m-a facut sa imi dau seama ca nu e niciodata prea devreme pentru machiaj.

Unii vor spune, ca la doar 15 ani nu ar trebui sa poarte machiaj sau ca ar trebui sa aiba alte preocupari.

Ceea ce am remarcat eu, e faptul ca tinerii cu care am ocazia sa stau de vorba sunt mult mai dezvoltati, mai maturi si mai bine-informati decat eram eu la varsta lor.

Avand atat de mult acces la informatie, tehnologie si produse de calitate, majoritatea fetelor deja cunosc termenii de specialitate.

Traim in secolul vitezei. Invatam mai repede si punem accent doar pe ceea ce ne intereseaza.

A face ceea ce iti place de la o varsta frageda, iti da sansa sa gresesti cu folos, sa o iei de la capat si sa acumulezi multa experienta.

Daca la 14 ani, crezi ca o cariera in make-up e potrivita pentru tine, ai tot timpul sa experimentezi asta, pana pe la un 20-25 de ani. Poate ca nu vrei sa faci asta toata viata, insa, la 25 de ani, ai inca tot tipul sa incepi o alta cariera. Oricat de serioasa.

Din pacate, noi, ne indrumam cu toate fortele copiii sa urmeze o facultate (care de multe ori nici macar nu le place), doar pentru ca NOI credem ca vor avea mai multe sanse de angajare. Total gresit.

Din experienta personala, dupa ce am urmat Universitatea din Bucuresti si am facut si un Masterat in Managementul Afacerilor, m-am trezit pe la 23 de ani – neangajabila.

In schimb, la polul opus, acolo unde tinerii au fost sprijiniti si incurajati sa isi urmeze ideile, vedem tot felul de povesti ale copiilor miliardari din alte state.

Cea mai celebra din aceasta industrie este cu siguranta Kylie Jenner, care avea doar 19 ani, cand a construit un imperiu. Compania ei de cosmetice a realizat in 2017, in doar 18 luni de la lansare, venituri de aproximativ 420 de milioane de dolari.

Toate astea in timp ce Tom Ford Beauty, a avut nevoie de 5 ani ca sa ajunga la o suma asemanatoare.

Ceea ce vreau sa spun, e ca machiajul, sau mai bine zis, accesul la informatia despre machiaj trebuie cumva facilitat in randul fetelor inca din adolescenta.

Daca nu vrem ca fata noastra sa se machieze strident, asa cum a vazut ea pe youtube sau pe grupuri, e de preferat sa o incurajam spre un curs de automachiaj.

Nu uita sa ma urmaresti si pe facebook ->Amalia Avram Make-up Artist si mai nou si pe youtube -> Glam UPdate  si daca esti din PITESTI, ne vedem cu drag la cursuri !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s