*LATER EDIT – CARTEA in limba romana urmeaza sa fie disponibila la comanda online, dupa lansarea oficiala din 19-20 octombrie, la Makeup Forum.

In ultima vreme, pe langa cursurile de machiaj, m-am ocupat in detaliu de un studiu amanuntit al culorilor, care m-a facut sa descopar noi perspective in machiajul profesional.

Pentru ca eu, asa cum ii povesteam profesorului meu din scoala de arte, aleg culorile in functie de starea mea, iar rezultatele in 90% dintre cazuri, avantajeaza si pun in evidenta trasaturile clientei.

Asta pentru ca eu, am un simt al culorilor nativ, pe care am invatat sa-l folosesc mai bine, abia in momentul in care l-am inteles pe deplin.

Si chiar daca tu nu te numeri printre oamenii nascuti cu simt artistic, asta nu inseamna ca nu poti invata sa faci alegerile corecte pentru a obtine echilibrul cromatic in machiajele tale.

Asa ca o sa-ti povestesc ce contine cartea mea si cum am gandit eu acest sistem, ca sa fie facil si usor de inteles de oricine:

Prima parte cuprinde notiunile de cromatica si modul in care sunt organizate culorile pe cercul cromatic. Am folosit in cartea mea sistemul pe care il folosesc si artistii plastici (cel in care consideram culorile primare : rosu, galben, albastru) pentru ca eu cred ca machiajul trebuie sa fie mai mult arta si mai putin photoshop.

In prima parte a cartii, am explicat in detaliu ce sunt culorile primare, secundare, tertiare, dar si relatiile care se stabilesc intre ele: culorile complementare si analog.

Tot in partea de intelegere a notiunilor de cromatica am explicat si ce este temperatura de culoare (culorile calde si reci) , culorile neutre si intensitatea (luminozitatea) acestora. Ce sunt tonurile de culoare si cum le folosim.

In a doua parte a cartii, am explicat cum folosim culorile in mchiajul profesional:

– ce este subtonul pielii si cum trebuie identificat,

– cum se realizeaza corectiile de culoare (cosuri, cuperoza, cearcane, pistrui, semne din nastere),

– cum alegem fardurile ca sa evidentiem culoarea ochilor (pentru toate tipurile de ochi),

– cum redam volumetria fetei (diferenta dintre cele 4 produse fundamentale : blush, bronzer, sculpting si iluminator) ,

– cum alegem fardurile de sprancene in nuantele potrivite,

– cum alegem nuanta rujului (pentru ca exista nuante de ruj care ne fac dintii sa para mai galbeni)

In partea a treia a cartii, totul devine mai concentrat pe machiajul fetei si al ochilor, asa ca, am scris despre fiecare culoare in parte si am exemplificat cu step by step-uri, cum e cel de mai jos cu oranj. Deci pentru toate culorile primare si secundare vei gasi cel putin un tutorial despre cum poti realiza un machiaj in culoarea dorita.

Un capitol ceva mai scurt este cel despre problemele de culoare pe care le intalnim, respectiv atunci cand fondul de ten isi schimba culoarea in cele mai ciudate moduri pe anumite cliente.

Ultima parte a cartii este despre machiajul creativ, beauty si editorial in care ne putem lasa imaginatia sa zboare si sa sfidam toate regulile.

Sunt convinsa ca aceasta carte va ajuta multi makeup artisti sa inteleaga mai bine culorile si sa le aplice folosind acest sistem.

Aceasta carte reprezinta parerea mea in urma unor studii minutioase pe care le-am facut in cadrul cursurilor de pictura de la Scoala de Arte, din cartile lui Michael Freeman, Johsef Albers, Johannes Itten si din experientele mele de makeup artist profesionist.

CHROMA – The Ultimate Makeup Color System, este disponibila momentan doar pe Amazon.com in limba engleza, insa mi-as dori mult sa reusesc sa o public si in Romania. Deci daca stii pe cineva, care stie pe cineva de la o editura interesata sa publice scriitori debutanti, da-mi un semn 😊, raman datoare.

Cartea de poate cumpara de aici -> CHROMA- The Ultimate Makeup Color System

De asemenea, te astept si pe Facebook -> Amalia Avram Makeup Artist

Si daca esti din PITESTI ne vedem cu drag si la cursuri !

Un gând despre “Chroma – The Ultimate Makeup Color System

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s