Ultimul an a fost o cautare continua in acest domeniu, pentru ca mi-am dorit sa inteleg mai bine cum functioneaza culorile, ce relatii stabilesc ele si mai ales, sa imi dau seama de ce alegem instinctiv anumite culori.

De ce unele ne fac sa aratam mai tinere iar altele ne imbatranesc grav. De ce uneori ne straduim sa facem un machiaj super-complex si la sfarsit rezultatul este un gri-murdar, care nu avantajeaza pe nimeni. Asa a aparut cartea mea „CHROMA – Sistemul de organizare al culorilor in MAKEUP”.

Untitled_Artwork 41

Si pentru ca nu vreau ca acest articol sa fie doar unul informativ, in care eu iti povestesc de ce e super cartea mea, m-am gandit sa iti dau cateva „ponturi” despre cum functioneaza culorile si cum ai putea sa le aplici in munca ta de make-up artist incepand de azi.

Cartea mea se poate comanda online de aici -> CHROMA EMAG

In primul rand, daca esti incepator in ale culorilor, merita sa arunci un ochi pe articolul meu de aici -> BAZELE TEORIEI CULORILOR IN MAKEUP pentru ca iti va oferi toate informatiile de inceput. Apoi va fi mai usor sa intelegi partea care urmeaza.

Exista specialisti in domeniul colorimetriei (care nu se ocupa neaparat de makeup ci de studiul culorilor in mai multe domenii) care spun ca secretul combinatiilor reusite este sa facem asocieri ale culorilor in anumite proportii prestabilite.

De exemplu, o combinatie reusita ar trebui sa aiba

  • o culoare domninata – 75 %
  • o culoare subordonata – 15%
  • un accent de culoare – 10%

Asta fiind necesar pentru a atinge echilibrul cromatic. Sigur, nu ar fi suficient doar sa respectam aceste proportii, ci toate culorile alese ar mai trebui sa fie in aceeasi tonalitate /intensitate (la fel de luminoase, la fel de saturate sau la fel de inchise) si sa tinem cont de relatiile dintre ele.

In machiajul acesta am folosit:

IMG_1748 copy

Culoarea dominanta VERDE PADURE , Culoarea subordonata – MARO ORAJ, Acentul de culoare – pigment ROSU-ORANJ pentru ca este complementar cu verdele.

Marourile si griurile sunt culori de acompaniament, care evidentiaza alte culori. Verdele-Albastru este complementar cu Rosul-Oranj ceea ce inseamna ca se potenteaza reciproc. Machiajul ochilor este intens, dar purtabil. Este suficient de intens ca sa fie un machiaj de seara, dar cu toate astea nu este strident.

In saptamanile urmatoare am in plan sa mai postez astfel de analize cromatie exemplificate cu machiaje realizate de noi la Scoala de Machiaj – AMELI in Pitesti.

Daca ti-a placut acest articol, l-ai inteles si ai vrea sa vezi mai multe, lasa-mi un comentariu pentru ca abia astept sa aflu parerea ta.

Pagina oficiala a cartii o gasesti aici -> CHROMA – Sistemul de organizare al Culorilor in MAKEUP, iar daca esti interesata de ea, te astept la lansare pe 19-20 OCTOMBRIE 2019, la MAKEUP FORUM in Bucuresti (Palatul Telefoanelor).

Alte articole care poate te intereseaza->

-> Chroma – The Ultimate Makeup Color System

-> Seminar de Teoria Culorilor in machiaj

->Despre CULOARE in machiajul profesional – SEMINAR BRASOV

->Machiajul profesional presupune mai mult decat aplicarea unor farduri

 

 

 

2 gânduri despre “TEORIA CULORILOR APLICATA IN MACHIAJUL PROFESIONAL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s